Duminică, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Domnească „Sfântul Anton”-Curtea Veche, subliniind semnificația nopții dinaintea Pescuirii Minunate. Ierarhul a explicat că această noapte simbolizează depărtarea de Dumnezeu și necunoștința spirituală.
„Noaptea, când ucenicii, cei dintâi ai Mântuitorului, încă nechemați la misiunea de apostoli, s-au ostenit, este noaptea șederii departe de Dumnezeu, noaptea necunoștinței, pentru că unii Părinți ai Bisericii, vorbind despre cele două corăbii, ne spun că ele reprezintă Legea și Prorocii, care nu mai aduceau bucurie, nu mai aduceau oamenilor darul mântuirii, care a venit prin Soarele Dreptății, care S-a arătat în dimineața aceea, dimineața care a însemnat o nouă istorie, sub semnul harului, sub semnul lucrării cuvintelor Evangheliei.
Noaptea aceea reprezintă adeseori și noaptea vieții noastre, fie că este petrecută departe de Dumnezeu, fie că este petrecută în păcate, fie că este petrecută în valurile sau între valurile zbuciumate ale mării acestei vieți.”, a spus Preasfinția Sa în cuvântul de învățătură.
Biserica „Sfântul Anton”, cea mai veche din București, datând din 1559, a fost locul unde s-au înălțat rugăciunile marilor domnitori, inclusiv Mihai Viteazul și Constantin Brâncoveanu, întărind legătura istorică și spirituală cu credința românească.