Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a demarat Programul social „Vrei să fii bun de Crăciun?”, o inițiativă filantropică menită să aducă bucuria sărbătorilor de iarnă pentru mai mult de 6.000 de copii bolnavi și peste 2.000 de vârstnici aflați în dificultate. Campania va oferi alimente și cadouri celor mai vulnerabili dintre credincioși până pe 24 decembrie.
O inițiativă pentru sprijin și solidaritate
Programul, ajuns la a cincea ediție, este coordonat de Sectorul Social – Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei și are scopul de a sprijini persoanele aflate în situații dificile, inclusiv pe cele cu deficiențe, dizabilități sau diverse afecțiuni medicale.
„Prin programul ‘Vrei să fii bun de Crăciun?’ mii de copii și adulți bolnavi sau aflați în dificultate, precum și bătrâni vulnerabili, vor simți bucuria sărbătorilor și sprijinul comunității. Îi invităm pe toți cei care doresc să se alăture acestui demers filantropic, să contribuie la împărtășirea mesajului Nașterii Mântuitorului, astfel încât să ajungă la cei mai încercați dintre noi!”, a declarat Pr. Ilarion Mâță, coordonatorul activităților social-filantropice din eparhie.
Un efort comun al comunității
La această campanie participă mănăstirile, parohiile și protoieriile din cadrul eparhiei, iar studenții de la Facultatea de Teologie din Iași vor sprijini distribuirea ajutoarelor. De asemenea, inițiativa este în acord cu îndemnul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la începutul Postului Nașterii Domnului.
Contextul Anului omagial al pastorației bolnavilor
Programul „Vrei să fii bun de Crăciun?” se desfășoară în contextul declarării de către Sfântul Sinod al BOR a anului 2024 drept Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor. Prin acest demers, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului reafirmă misiunea Bisericii de a sprijini comunitățile vulnerabile.
Un apel la solidaritate
Toți cei care doresc să se alăture acestei inițiative sunt invitați să contribuie la campanie, fie prin donații, fie prin sprijin logistic. Campania subliniază importanța solidarității și a grijii față de cei mai încercați dintre noi, oferind o rază de speranță în pragul sărbătorilor.